DirtyFriends

Hát..igazából ez egy kis saját célú blog, megörökítünk és bemutatunk benne minden fontosabb és viccesebb eseményt, ami történik velünk..néha átlépve a normalitás határát! :)

Kik is DirtyFriendsék? Milyen az osztályuk? Itt van!

Friss topikok

Linkblog

Március 15.

2009.11.07. 16:54 | ditta69 | Szólj hozzá!

Minden iskolában rendeznek ünnepségeket, Dirtyéknél sincs ez másképp. 10.-esek voltak mikor rájuk jutott a március 15-i ünnepség megszervezése és eljátszása. Aki hallotta a 10.B hírét, az sejtette, hogy a műsor katasztrófa lesz. Aki nem csak a hírüket, hanem magát a 10.B-t is ismerte, az pedig tudta, hogy az lesz.  Ekkoriban nem volt tanár, aki ne szidta volna ezt az osztályt, hol ezért, hol azért.

Pedig ez nem egy akármilyen osztály, ráadásul még Dirtyék is itt vannak :) Lássuk hát, hogy is alakult ez a dolog!

                                           

A műsort drága osztályfőnökünk, Dittke állította össze. Színjátszás, versek meg tánc.  Az osztályt pedig szétosztotta ezekbe a kategóriákba, Dirtyék sem egy helyre kerültek.  Gabit, Petit és Kovácsot táncolni, Marcellt és Dávidot pedig színjátszani osztotta be.  Emellett a táncosoknak is voltak kisebb-nagyobb színész szerepei: Kovács volt Landerer, Peti és Gabi pedig a két lázongó munkás.

 

Kezdjük a színészettel! Először is ki kellett választani a megfelelő embert Petőfi szerepére.  Mindenki úgy hitte, Marcellé lesz ez a szerep, hisz ő már annyi de annyi magyar versenyen részt vett, hogy ihaj! Viszont Dittkének Geri az egyik kedvenc tanulója (értsd: szívesen betömetne vele pár pókhálós vermet), így övé lett a főszerep. De Marcell sem búslakodhatott, nem más lett mint Jókai! Az is valami, bár a mai napig benne van a tüske, hogy nem ő lett Petőfi. Talán, ha megkapja a szerepet, ma már a Broadway-en lenne… Dávid, aki akkoriban mélyponton volt (Kőrösi tanár úr le „faszszopó köcsög buzizása”, épphogy felépült az első kéztöréséből),  megkapta Egressy szerepét. „Repesett az örömtől”, hogy neki is szerepelnie kellett, már csak ez hiányzott az életéből. 

 

Azért a táncosok sem voltak jobban elragadtatva attól, hogy ők az egész iskola előtt megmutathatják tehetségtelenségüket.  A hét több napján vissza kellett jönniük délutánonként, hogy a tánctanárral gyakoroljanak.  A kezdeti lépések begyakorlása egész gyorsan ment, de később azért már mutatkoztak az esetlenség jelei. Ekkor még Mana is velünk volt, őt is táncra osztották be, de Kováccsal együtt hamar kikerültek ebből a szerepkörből. Mondjuk úgy,  ez nem az ő terepük.

Kovács viszont nem örülhetett sokáig, a tánc helyett kapott egy verset. Dirtyéknek annyi kedve volt gyakorolni ezt az egész műsort, mint az egész osztálynak. Azaz semmi.

 

Innentől pedig eltérő utakon haladtak hőseink, egyik sem nevezhető simának.

 

Gábor elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol választania „kellett”, hogy délutánonként táncpróbákon vesz részt, vagy nőzik. A döntést 0,0008163871 másodperc alatt meghozta. Az elkövetkezendő 10 próbán ha 4-en ott volt, akkor sokat mondtam. Edit persze síkideg volt, kész hisztéria (Gabi abban a hónapban nem nagyon szerzett jobb jegyet németből mint az 1-es.). Peti persze elég dörzsölt volt ahhoz, hogy falazzon bátyjának, de azért Gábor is jobbnál jobb kamukkal jött elő. Viszont egyik alkalommal, mikor a tanárnő épp sokadjára akadt ki Gabi viselkedésén, a fiú nem fáradozott hazugságok koholásával, nemes egyszerűséggel így szólt: „Tanárnő, ha ezt így folytatja, akkor nem lesz jó vége.”. Utólag egy biztos: ennek a mondatnak nem lett jó vége . Akárhányszor összefutott szeretett tanárnőjével, ott ordibálás, veszekedés és sírás volt. Talán még vér is folyt. [Dirtyék egy időben nyilvántartották, hogy mikor menzeszel a kis szőke, nem kizárt, hogy akkor egy elég hosszú periódusát élte] .  Ezek után mennyi volt rá az esély, hogy ne égjen be, és rombolja le az egész műsort? 

...

 

Kovács viszonylag egyszerű feladatot kapott, egy vers elmondása. Persze ő nem olyan, hogy ne nehezítené meg a saját dolgát, így az első „versolvasási gyakorlat” órája előtt tett róla, hogy abban a hónapban (inkább évben) ő se kapjon jobb jegyet németből mint az 1-es. Történt ugyanis, hogy egyik németórán Ditta viccelődött az egyik tanítványával és  „adott neki egy sárga lapot”,  majd óra végén a tanítvány mondott valami butaságot, amire a tanárnő rávágta, hogy „Sárga lap, kiállítás!!”, mert ugye ez már a „második sárgája” volt. A tanárnő persze kacagott mint … mint ahogy szokott. Órák után Kovács kiparodizálta ezt az esetet, eljátszotta párszor  különböző hanglejtésekkel, az osztály pedig sírva kacagott. A nagy unszolásra előadta az újonnan érkezőknek is, ekkor azonban minden eddiginél nagyobb volt a röhögés. Kovács tudta, hogy vicces fiú ő, de ezt még ő is túlzásnak érezte. Pár vállrángatás után megfordult és látta, hogy Edit már egy ideje bent volt a teremben. Szavakkal leírhatatlan az a pillanat mikor egymás szemébe néztek.  Kovács az aznapi gyakorláson számos gúnyos megjegyzést kapott a csillagvirág mosolyú tanárnőtől. Emellett a színészi játék is csak akkor ment neki, ha parodizálásról volt szó, Landerer 2-3 mondatát is képtelen volt hiba nélkül elmondani,  a Nagy Nap pedig vészesen közeledett. Ezek után mennyi volt rá az esély, hogy ne égjen be, és rombolja le az egész műsort?

 

 

Peti ha épp nem testvére irháját próbálta menteni, akkor táncolt. Vagyis próbált. Testvérével ellentétben ő végig ott volt a próbákon, de a tehetségtelenségen ez sem segített. A bajt tetőzte, hogy nem mással kellett táncolnia mint Adrival. Ennél rosszabb párosítást nem is találhattak volna ki kettejüknek, akkoriban különösen „szerették” egymást.  Eleinte Adrinak sem ment a tánc, de – valljuk be őszintén – egy ilyen táncpartner mellett kinek ment volna? Az idő múlásával Peti egyre magabiztosabb lett, de csak remélhette, hogy élesben minden rendben fog menni.  Emellett ugye volt még egy mondata az előadásban, ami annyiból állt, hogy „Munkára!"  . Ezzel az volt a gond, hogy folyton elfelejtette, valamint fogalma sem volt róla, hogy mikor kéne mondania. A legnagyobb baj pedig a hangsúlyozással volt,  Edit szerint EGYSZER SEM volt jó a hangsúlyozása, Peti pedig a tanárnő folytonos leszólásai miatt egyre bizonytalanabb és dühösebb lett. Ezek után mennyi volt rá az esély, hogy ne égjen be, és rombolja le az egész műsort?

 

 

 

Dávid január-február környékén még nem örvendett valami hú de nagy rajongásnak a tanárok részéről, a föcitanáros beszólása miatt (amit már említettem a bevezetőben), ezért a drága tanárnő azt a feladatot adta neki a műsorban, hogy magnóra mondjon el egy baszott tűzmadárról szóló mesét. Na, de drága Editünk utolsó pillanatokban kitalálta, hogy ne ő olvassa fel a szöveget a magnóra, hanem Tomi, és Dávid inkább legyen  az egyik főszereplő. Képzelhetitek Dávid mennyire extázisba esett az "örömhír" hallatán, de hát nem volt mit tenni, Dávidnak kellett játszania Egressyt ( még most sem tudjuk, hogy ki is volt az az Egressy :) ). Ezek után jöttek a kemény próbák, amelyeken sokszor csak a 4 főszereplő jelent meg, volt itt is sírás-rívás-anyázás ... minden ,ami csak szem-szájnak ingere. Ezek után mennyi volt rá az esély, hogy ne égjen be, és rombolja le az egész műsort?

 

 

Marcell dolgai sem alakultak jobban. Kétségbe volt esve, hogy mi lesz vele, hisz nem ő kapta a főszerepet. Így nem tudja megmutatni tehetségét, pedig minden vágya, hogy (pornó)SZÍNÉSZ legyen. Le se szarta a próbákat, bár bejárt, de csak röhögött azon a drága Editen. Nem törődött a feladatokkal, sokszor elkéredzkedett azzal az indokkal, hogy hát neki megy a busza.  A tanárnő tudta, hogy Marcell teljesen megfelelne Petőfi szerepére, de természetesen csak azért sem ő kapta meg.  És talán ekkor kezdődött a rossz viszony Geri és Marcell között. Természetesen mi ebben a vitában mind a kedves dirtyfriend oldalára állunk! Ezek után mennyi volt rá az esély, hogy ne égjen be, és rombolja le az egész műsort?

 

 

 

Mostanra már bizonyára ti is rájöttetek, hogy a próbákon minden volt, csak próba nem. Az osztály cseverészett, röhögcsélt, Edit pedig ordibált, sírt, az aula közepén térdre rogyott (és  ott sírt, a változatosság kedvéért), vagy fogta magát és lelépett pár percre.  Bíztató jelek…  A tetőpont a főpróba előtti éjjel jött el, mikor is az iskolabál volt. Dirtyék itt sem hazudtolták meg magukat, aznap éjjel ronccsá amortizálták magukat.

 

Marcell, Peti, Gabi és Kovács nem a bálon, hanem Kovácsnál voltak, afféle házi sörözés céljából. A sör mellé viszont egy Kovácsnak és Marcellnak addig ismeretlen dolog is társult, a RUSH. Ez egy kis üvegcsében lévő folyadék, amivel szipuzni lehet. Az ember felszívja és egy kis időre úgy ver a szíve mintha kiakarna ugrani a helyéről, valamint röhögő görcsöket okoz.  Bizonyára kitaláltátok ti is, hogy a négy barát aznap este halálra szívta magát és ahogy telt az idő, annál kevésbé tudták, hogy min is röhögnek.  Aznap este történt az  ominózus eset, mikor Gábor és Kovács a konyhában maszturbált. Kovács akkor akart elélvezni, mikor a pornóban is elélvez a csávó, ezért megkérte Gabit, hogy tekerje oda. Ám eközben Marcell és Peti videóra vették őt. [A videó azóta ereklye] . Marcell elővette a péniszét a konyhában és azt kérdezte hol a WC, végül mind a 4en belehugyoztak egy boros üvegbe. Gábor volt olyan rendes, hogy mikor Marcellnak folyt az orra, adott neki egy zsebkendőt. Kár, hogy a geciset. Peti nagyon erősnek érezte magát, ezért húzóra ledöntött egy 80%-os italt, hogy bebizonyítsa, senki sem bírja jobban az alkoholt mint ő. Talán mondanom sem kell, hogy azzal a lendülettel amivel lehúzta, vissza is hányt mindent. Emellett még a pósztereket is letépkedte Kovács szobályában. Ezért az esetért Peti azóta sem szívesen látott vendég Kovácséknál. Hajnalban elindultak az iskola felé, azzal a reménnyel, hogy még tart a bál. Sajnos nem, viszont Kovács még picit összeesett az iskolaajtó előtt, Marcellnak kellett felszednie és kimenekítenie a környékről. A fiúk ekkor kapták telefonon az infót: Gáz van, Dáviddal történt valami.

 

Az infók zavarosak voltak. Ami biztos volt, hogy Dávid a bál közben felkapta valamin a vizet és, hogy ismét eltörte az egyik kezét. Az este szomorúan zárult.

 

A másnap pedig... hát, másnaposan. A tegnap Kovácséknál bulizó Dirtyék totál roncsként sétáltak be a főpróbára. Úgy tűnt, minden összedőlt. Az iskolában egy szürreális kép kezdett kialakulni. Az emberek nagy része még be sem ért a főpróbára, a tanárnő romokban volt, a WC-ben (ahonnét Dávid alig egy perce rohant ki, elég ramaty állapotban) a másik 4 Dirty rushozott. Az előadás egy koporsóban hevert és már csak a szögeket kellett a helyükre verni. Elérkezett az előadás napja...

 

...ahol viszont a 10.B annak ellenére, hogy reális esélyük volt, hogy beégjenek és romba döntsék az egész műsort, az utóbbi évek egyik leghibátlanabb (habár Marcell bakizott egy picit), legigényesebb Március 15-i műsorát adták elő. Ettől fogva más szemmel tekintettek az osztályra, de a legfontosabb, hogy az osztály is másképp értékelte önmagát.  

Címkék: geri edit peti dávid gabi pia kovács tomi adri marcell mana huncutkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://dirtyfriends.blog.hu/api/trackback/id/tr491507415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása